Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ


ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

ΥΛΙΚΑ

330γρ βιταμ
100γρ ζαχαρι
3 κροκοι
460γρ αλευρι
3 κσ κονιακ
ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
1 μπεκιν
2 βανιλιες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε το βουτηρο με την βανιλια και την ζαχαρι μεχρι να αφρατεψουν.Ριχνουμε ενα ενα τα κροκαδια και το κονιακ  το μπεκιν και το αλευρι , ζυμωνουμε με το χερι ωσπου να γινει η ζυμη  μας απαλη .
Βουτηρωνουμε το ταψι μας και απλωνουμε τη ζυμη πιεζοντας με τα δαχτυλα να ανοιξη.Απλωνουμε απο πανω μαρμελαδα και πλαθουμε μπαστουνακια για να στολισουμε το γλυκο μας.
Ψηνουμε  για 20 λεπτα περιπου με προθερμενωμενο φουρνο.

   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ


ΥΛΙΚΑ

250γρ βιταμ
2 κουπες ζαχαρι
4 κσ κακαο
8κσ νερο
2 βανιλιες
7 αυγα
1 1/2 κουπα αλευρι
1 μπεκιν


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρολα βαζουμε την ζαχαρι , το κακαο, τη βανιλια, το βουτηρο και το νερο , την βαζουμε στην φωτια και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να διαλυθη καλα η ζαχαρι.
Στην συνεχεια βγαζουμε  την κατσαρολα μας  απο την φωτια , χτυπαμε τους κροκους με το μιξερ και τους προσθετουμε στο υλικο της κατσαρολας μας, ανακατευουμε καλα και το αφηνουμε στην ακρη.
Σε ενα μεγαλο ταπερ χτυπαμε τα αυγα μαρεγκα και μετα προσθετουμε το αλευρι και το μπεκιν και στην συνεχεια προσθετουμε τα 2/3 απο το σοκολατενιο υλικο  και χτυπαμε καλα( αφηνουμε το υπολοιπο για να  το ριξουμε πανω απο το γλυκο μας.
Αδειαζουμε το υλικο μας σε βουτηρωμενο ταψι και το ψηνουμε για 20 λεπτα μετα το περιχυνουμε με το σοκολατενιο υλικο που αφησαμε και το βαζουμε στον κλειστο πια φουρνο για να τραβηξει.
Μετα απο μια ωρα μισοανοιγουμε την πορτα του φουρνου και το αφηνουμε μεσα.
Οταν το γλυκο μας κρυωσει λιγο, το πασπαλιζουμε απο πανω με μπολικη τρουφα η αμυγδαλα φιλε.


                              ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΡΜΟΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ



ΥΛΙΚΑ


250γρ βιταμ
2 κουβερτουρες
4 κσγεματες κορν φλαουρ
1 κουτι γαλα νουνου
  300 γρ νερο
5 κ γ ζαχαρι
1 1/2 πακετο μπισκοτα πτιμπερ


Για  τον στολισμο

 1 κρετορε 500γρ(φυτικη σαντυγι)
 400 γρ ζαχαρουχο
 1 φακελακι ξυσμα κουβερτουρας



Εκτελεση

Σε μια κατσαρολα βαζουμε το βιταμ και τις κουβερτουρες και τα ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν.
 Σε μια γυαλινη σουπιερα ανατατευουμε το κορν φλαουρ και την ζαχαρι στην συνεχεια προσθετουμε το νερο εναλαξ με το γαλα  και προσεχουμε μην σβολιασει
 Αδειαζουμε το υλικο μας προσεχτηκα στην κατσαρολα και ανακατευουμε μεχρι να δεσει.
Αφου η κρεμα μας εχει δεσει , βγαζουμε την κατσαρολα μας απο την φωτια και προσθετουμε μεσα τα κομμενα μπισκοτα και απλονουμε το γλυκο μας σε ταψακι, κατα  προτημησει μακροστενο, μολις κρυωσει το γλυκο μας  απλωνουμε απο πανω την σαντυγη μας αφου προηγουμενως την εχουμε χτυπησει. Απο πανω στολιζουμε το γλυκο μας με το ξυσμα κουβερτουρας και το βαζουμε στο ψυγειο


                                   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΦΙΛΕ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΦΙΛΕ

ΥΛΙΚΑ


6 αυγα
340γρ ζαχαρι
225γρ αλευρι
1 μπεκιν
ξυσμα πορτοκαλιου
τρουφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε τ ασπαραδια των αυγων μαρεγκα. Δουλευουμε τους κροκους με το ξυσμα και την ζαχαρι, προσθετουμε την μαρεγκα και την ανακατευουμε σιγα σιγα.Προσθετουμε στην συνεχεια το αλευρι το μπεκιν και την τρουφα.
Στρωνουμε το μιγμα μας σε δυο στενομακρες φορμες η σε οτι αλλο σκευος θελουμε, αφου πρωτα το βουτηρωσουμε.  Απο πανω σκορπιζουμε αμυγδαλα φιλε. Ψηνουμε σε προθερμενομενω φουρνο μεχρι να παρει ωραιο χρυσαφι χρωμα.
Μπορουμε μεσα να ριξουμε ξανθες η μαυρες σταφιδες (αφου πρωτα τις αλευρωσουμε) καρυδια , φρουι γκλασε η οτι αλλο θελουμε

                                ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΤΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΤΑ

ΥΛΙΚΑ


8 αυγα
1 βιταμ
1 κουπα τσαγιου ζαχαρι
2 κουπες  τσαγιου φαριναπ
250γρ κουβερτουρα
200γρ σοκολατα γαλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιωνουμετις σοκολατες σε μπαιν μαρι.Χτυπαμε τη ζαχαρι με το βιταμ και προσθετουμε τα αυγα χτυπαμε και ανακατευουμε τα υλικα, ριχνουμε και το αλευρι και αφου γινει ενα ομοιογενες μιγμα ριχνουμε και τις λιωμενες σοκολατες.Αδειαζουμε ο μιγμα σε φορμα σιλικονης η οτι αλλο ταψι θελουμε .
Ψηνουμε για 20 λεπτα σε μετριο φουρνο. Προσοχη..... δεν θελει παραπανω ψησιμο, γιατι γινετε σαν κεικ, εμεις θελουμε κοβοντας το κομματι να τρεχει η σοκολατα.
Σερβιρουμε με παγωτο.....................


                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ

200γρ βουτηρο(μαργαρινη)
1 φλ τσ ζαχαρη
5 αυγα
1 φλ τσ καρυδια ψιλοκομμενα
ξυσμα πορτοκαλιου η λεμονιου
 1 ποτηρακι του κρασιου κονιακ
2 φλ τσ αλευρι
1 μπεκιν



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Δουλευουμε το βουτηρο με την ζαχαρη μεχρι να ασπρισει, προσθετουμε ενα ενα τ αυγα, ριχνουμε τα καρυδια και το ξυσμα,στο τελος προσθετουμε το κονιακ το αλευρι και το μπεκιν. Χτυπαμε  μεχρι να ενωθουν καλα. Βουτηρωνουμε και αλευρονουμε  την φορμα του κεικ ( αυτη με την τρυπα στην μεση) και αδειαζουμε το υλικο μας, το ψηνουμε σε προθερμενομενο φουρνο για 45 περιπου λεπτα. Οταν ψηθη το ξεφορμαρουμε και το πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη.

                         ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΓΛΥΚΟ ΤΑΨΙΟΥ

ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΓΛΥΚΟ ΤΑΨΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

250γρ βουτηρο ( μαργαρινη)
250γρ ζαχαρη
8 αυγα
150γρ ινδοκαρυδο
300γρ αλευρι
150γρ γαλα
2 βανιλιες
1 μπεκιν


ΣΙΡΟΠΙ


600γρ ζαχαρη
700γρ νερο
2κσ χυμο λεμονιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χτυπαμε το βουτηρο με την ζαχαρη κι την βανιλια, μεχρι να ασπρισει.  Προσθετουμε ενα ενα και τα υπολοιπα υλικα και συνεχιζουμε το χτυπημα.  Βουτηρονουμε ενα ταψακι και ριχνουμε μεσα το υλικο μας , ψηνουμε σε προθερμενομενο φουρνο , μεχρι να παρει ωραιο χρυσαφι χρωμα.  Σιροπιαζουμε το γλυκο μας αφου κρυωσει, με το  καυτο σιροπι.
Μετα το πασπαλιζουμε με ινδοκαρυδο


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ

ΥΛΙΚΑ



6 αυγα
1 κουπα και 1 δαχτυλο ζαχαρη
1 κουπα και 1 δαχτυλο αλευρι
1 μπεκιν
2 κ. σ.  κακαο σκονη



3 φακελακια σαντυγη
 1 κομποστα βυσσινο
1 σακουλακι ξυσμα κουβερτουρας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σ ενα βαθυ ταπερ χτυπαμε τ ασπραδια μαρεγκα μαζι με 2 κ.σ νερο.  Σ ενα αλλο τους κροκους με την ζαχαρη και στην συνεχεια προσθετουμε την μαρεγκα, χτυπαμε με το μιξερ  στην χαμηλη ταχυτητα.  Προσθετουμε το αλευρι , το κακακο,  το μπεκιν και 3 κ. σ νερο δυναμωνουμε την ταχυτητα μας και  συνεχειζουμε το χτυπημα.  Αδειαζουμε το μιγμα μας σε βουτηρομενο ταψι και το ψηνουμε σε προθερμενομενο φουρνο.
Χτυπαμε την σαντυγη μας και την βαζουμς στο ψυγειο  να   κρυοσει. Βγαζουμε  τα βυσσινα μας και τα αφηνουμε να στραγγισουν , το ζουμι τους θα το χρειαστουμε για να βρεξουμε το παντεσπανι μας. Αφου κρυοσει το παντεσπανι το κοβουμε  στη μεση, με την βοηθεια ενος μεγαλου μαχαιριου.  Σε μια στρογγυλι πιατελα βαζουμε το κατω μερος απο το παντεσπανι με την κομμενη πλευρα προς τα πανω και το βρεχουμε με το μισο ζουμι απο τα βυσσινα.  Στρωνουμε απο πανω το 1/3 της σαντυγης μας και απο πανω βαζουμε λιγα βυσσινα.  Βαζουμε απο πανω το αλλο παντεσπανι με την κομμενη πλευρα  προς τα πανω .  Το βρεχουμε με το υπολοιπο ζουμι, στρωνουμε την υπολοιπη σαντυγη  μας ομοιομορφα απο πανω και στα πλαγια.  Στολιζουμε  την πειφανεια της τουρτας μας με τα υπολοιπα βυσσινα και απο πανω ριχνουμε το ξυσμα της κουβερτουρας .
                             
                      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 πακετο πισκοτα πτιμπερ
250γρ βιταμ(πλακα)
1 ζαχαρουχο 
6 κσ κακαο
5 κσ αχνη
1 φλυτσ του καφε κονιακ
καρυδια ψιλοκομμενα
 1 βανιλια


 τρουφα  


ΕΚΤΕΛΕΣΗ  




Σε ενα βαθη σκευος βαζουμαι ολα μαζι τα υλικα μας εκτος απο τα μπισκοτα μας, τα χυπαμε καλα ,στην δυνατη ταχυτητα του μιξερ μεχρι να ενσωματοθουν.. Μετα ριχνουμε μεσα τα μπισκοτα μας  αφου προηγουμενως τα εχουμε σπασει σε μικρα κομματια , τα ανακατευουμε καλα με ενα κουταλι και  βαζουμε το γλυκο μας στο ψυγειο για να σφυξη.
Σε ενα μικρο πιατακι ριχνουμε λιγο κονιακ και βουταμε μεσα τα δαχτυλα μας , περνουμε μικρες ποσοτητες και πλαθουμε μπαλακια στο μεγεθος που θελουμε , τα βουταμε σε τρουφα , αμυγδαλα φιλε, ινδοκαρυδο, καρυδι τριμμενο η οτι αλλο θελουμε, τα τοποθετουμε σε θηκακια και  τα διατηρουμε  κλειστα σε ταπερ μεσα στο ψυγειο

          

                               ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ

ΥΛΙΚΑ

1 κουπα καλαμποκελαιο
1 κουπα ζαχαρη
2 1/2 κουπες αλευρι
 2 αυγα
1 μπεκιν
 1 βανιλια


7 μηλα
1 κγ κανελα
1 κσ ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Καθαριζουμε τα μηλα μας , τα τριβουμε στον τριφτη , τα πασπαλιζουμε με μια κουταλια της σουπας ζαχαρι και μια κουταλια του γλυκου κανελα και τα αφηνουμε να βγαλουν τα ζουμια τους.
 Ζυμωνουμε ολα μαζι τα υλικα μας και χωριζουμε την ζυμη μας στα δυο. Αλειφουμε το ταψι μας με  καλαμποκελαιο. . Τριβουμε την μιση ζυμη μας στον τριφτη προσπαθοντας να στρωθη ομοιομορφα στο ταψι μας και  απλωνουμε απο πανω το τριμμενο μηλο , αφου πρωτα το εχουμε ζουλιξη να φυγουν τα υγρα τους   Τριβουμε και την υπολοιπη ζυμη μας και βαζουμε το γλυκο μας στο φουρνο . Το ψηνουμε για 3/4 περιπου (αναλγα τον φουρνο) μεχρι να παρει ωραιο χρωμα. Το σερβιρουμε με αχνη ζαχαρι και κανελα.

                                      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Την συνταγη αυτη μας την εστειλε η φιλη μας  ΡΟΥΛΑ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

250γρ φρεσκο βουτηρο
125γρ βιταμ
3/4 κουπας αχνη
4-5 κουπες αλευρι
2 βανιλιες
1 μπεκιν
1 κουπα αμυγδαλα (αναλατα και ψημενα)
αχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε τα δυο βουτηρα με την αχνη και την βανιλια καλα μεχρι να ασπρισουν.
Ριχνουμε το  μπεκιν και το αλευρι σε δοσεις και ζυμωνουμε. Στο τελος προσθετουμε τα αμυγδαλα .
Πλαθουμε τους κουραμπιεδες στο μεγεθος καρυδιου,  τους αραδιαζουμε στο ταψι, αφου πρωτα εχουμε στρωσει μια λαδοκολλα τους ψηνουμε μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα .
Αφου κρυοσουν λιγο τους περναμε απο την αχνη , τους τοποθετουμε σε πιατελα και τους αφηνουμε να κρυοσουν.Γινονται περιπου 25 κομματια.

       ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Την συνταγη αυτη μας την εστειλε η φιλη μας ΡΟΥΛΑ

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΣΑΜΑΛΙ



ΥΛΙΚΑ


1 κουτι εβαπορε
1 κουπα νερο
1 κουπα σιμιγδαλι χοντρο
2 κουπες σιμιγδαλι ψιλο
 2  κουπες ζαχαρι
1 κουπακι γιαουρτι
1 κγ σοδα
 1 μπεκιν

μαστιχα χιωτικη
αμυγδαλα ασπρισμενα

ΣΙΡΟΠΙ 


1 1/2 κιλο ζαχαρι
3 1/2 κουπες νερο
χυμο λεμονιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαζουμε ολα μαζι τα υλικα μας σε ενα μεγαλο σκευος  και   τα χτυπαμε καλα με το μιξερ
Αδειαζουμε το γλυκο μας σε βουτηρομενο ταψι και το αφηνουμε να ξεκουραστη  και να φουσκωσει για τρεις ωρες.
Το χαραζουμε και τοποθετουμε  επανω σε καθε κομματι και απο ενα αμυγδαλο.
Το ψηνουμε σε προθερμενομενο φουρνο μεχρι να παρει ωραιο χρωμα.
Αφου κρυοσει το σιροπιαζουμε με καυτο σιροπι.



                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΡΕΒΑΝΙ


ΡΕΒΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ



125γρ βουτηρο βιταμ
2 κουπες ζαχαρη
2 κουπες αλευρι
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
1/3 τησ κουπας σιμιγδαλι χοντρο
1 κουπα γαλα
 4 αυγα
1 μπεκιν
ξυσμα πορτοκαλιου η 2 βανιλιες



ΣΙΡΟΠΙ
 4 κουπες ζαχαρι
4 κουπες νερο
μισο λεμονι τον χυμο του

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χτυπαμε το βουτηρο με την ζαχαρι και το αρωμα μεχρι να γινη ενα αφρατο μιγμα.
Προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα εναλαξ και χτυπαμε μεχρι να ενσωματοθουν καλα.
Βουτηρωνουμε το ταψι μας και αδειαζουε το γλυκο μας
Το ψηνουμε σε μετριο φουρνο  μεχρι να παρει ενα ωραιο χρυσαφι χρωμα.
και το αφηνουμε να κρυοσει
Αφου κρυοσει το σιροπιαζουμε με ζεστο σιροπι
                   

                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΤΖΙΣ ΚΕΙΚ ME ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ

Μπισκοτα πτιμπερ
2 κουτια κρεμα γαλακτος
2 κουταλιες τησ σουπασ γιαουρτι
γαλα η χυμο(βυσσινο) για το βουτηγμα των μπισκοτων
1 βαζακι μαρμελαδα βυσσινοη κερασι η φραουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος μεχρι να γινει σαντυγη  προσθετουμε μεσα και το γιαουρτι και την βαζουμε στο ψυγειο.
Βουταμε τα μπισκοτα μας στο γαλα η στον χυμο μας και τα αραδειαζουμε στο ταψι μας .
Ριχνουμε απο πανω την μιση σαντυγη και στρωνουμε ομοιομορφα.
Απλωνουμε μια δευτερη σειρα με μπισκοτα και απο πανω την υπολοιπη σαντυγη μας.
Βαζουμε το γλυκο μας στο ψυγειο για να σφυξη.
Μετα απλωνουμε απο πανω προσεκτικα την μαρμελαδα μας και το γλυκο μας ειναι ετοιμο.

                          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ