Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ

ΥΛΙΚΑ



6 αυγα
1 κουπα και 1 δαχτυλο ζαχαρη
1 κουπα και 1 δαχτυλο αλευρι
1 μπεκιν
2 κ. σ.  κακαο σκονη



3 φακελακια σαντυγη
 1 κομποστα βυσσινο
1 σακουλακι ξυσμα κουβερτουρας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σ ενα βαθυ ταπερ χτυπαμε τ ασπραδια μαρεγκα μαζι με 2 κ.σ νερο.  Σ ενα αλλο τους κροκους με την ζαχαρη και στην συνεχεια προσθετουμε την μαρεγκα, χτυπαμε με το μιξερ  στην χαμηλη ταχυτητα.  Προσθετουμε το αλευρι , το κακακο,  το μπεκιν και 3 κ. σ νερο δυναμωνουμε την ταχυτητα μας και  συνεχειζουμε το χτυπημα.  Αδειαζουμε το μιγμα μας σε βουτηρομενο ταψι και το ψηνουμε σε προθερμενομενο φουρνο.
Χτυπαμε την σαντυγη μας και την βαζουμς στο ψυγειο  να   κρυοσει. Βγαζουμε  τα βυσσινα μας και τα αφηνουμε να στραγγισουν , το ζουμι τους θα το χρειαστουμε για να βρεξουμε το παντεσπανι μας. Αφου κρυοσει το παντεσπανι το κοβουμε  στη μεση, με την βοηθεια ενος μεγαλου μαχαιριου.  Σε μια στρογγυλι πιατελα βαζουμε το κατω μερος απο το παντεσπανι με την κομμενη πλευρα προς τα πανω και το βρεχουμε με το μισο ζουμι απο τα βυσσινα.  Στρωνουμε απο πανω το 1/3 της σαντυγης μας και απο πανω βαζουμε λιγα βυσσινα.  Βαζουμε απο πανω το αλλο παντεσπανι με την κομμενη πλευρα  προς τα πανω .  Το βρεχουμε με το υπολοιπο ζουμι, στρωνουμε την υπολοιπη σαντυγη  μας ομοιομορφα απο πανω και στα πλαγια.  Στολιζουμε  την πειφανεια της τουρτας μας με τα υπολοιπα βυσσινα και απο πανω ριχνουμε το ξυσμα της κουβερτουρας .
                             
                      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου