Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ

200γρ βουτηρο(μαργαρινη)
1 φλ τσ ζαχαρη
5 αυγα
1 φλ τσ καρυδια ψιλοκομμενα
ξυσμα πορτοκαλιου η λεμονιου
 1 ποτηρακι του κρασιου κονιακ
2 φλ τσ αλευρι
1 μπεκιν



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Δουλευουμε το βουτηρο με την ζαχαρη μεχρι να ασπρισει, προσθετουμε ενα ενα τ αυγα, ριχνουμε τα καρυδια και το ξυσμα,στο τελος προσθετουμε το κονιακ το αλευρι και το μπεκιν. Χτυπαμε  μεχρι να ενωθουν καλα. Βουτηρωνουμε και αλευρονουμε  την φορμα του κεικ ( αυτη με την τρυπα στην μεση) και αδειαζουμε το υλικο μας, το ψηνουμε σε προθερμενομενο φουρνο για 45 περιπου λεπτα. Οταν ψηθη το ξεφορμαρουμε και το πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη.

                         ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου