Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ


ΥΛΙΚΑ

250γρ βιταμ
2 κουπες ζαχαρι
4 κσ κακαο
8κσ νερο
2 βανιλιες
7 αυγα
1 1/2 κουπα αλευρι
1 μπεκιν


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρολα βαζουμε την ζαχαρι , το κακαο, τη βανιλια, το βουτηρο και το νερο , την βαζουμε στην φωτια και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να διαλυθη καλα η ζαχαρι.
Στην συνεχεια βγαζουμε  την κατσαρολα μας  απο την φωτια , χτυπαμε τους κροκους με το μιξερ και τους προσθετουμε στο υλικο της κατσαρολας μας, ανακατευουμε καλα και το αφηνουμε στην ακρη.
Σε ενα μεγαλο ταπερ χτυπαμε τα αυγα μαρεγκα και μετα προσθετουμε το αλευρι και το μπεκιν και στην συνεχεια προσθετουμε τα 2/3 απο το σοκολατενιο υλικο  και χτυπαμε καλα( αφηνουμε το υπολοιπο για να  το ριξουμε πανω απο το γλυκο μας.
Αδειαζουμε το υλικο μας σε βουτηρωμενο ταψι και το ψηνουμε για 20 λεπτα μετα το περιχυνουμε με το σοκολατενιο υλικο που αφησαμε και το βαζουμε στον κλειστο πια φουρνο για να τραβηξει.
Μετα απο μια ωρα μισοανοιγουμε την πορτα του φουρνου και το αφηνουμε μεσα.
Οταν το γλυκο μας κρυωσει λιγο, το πασπαλιζουμε απο πανω με μπολικη τρουφα η αμυγδαλα φιλε.


                              ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου