Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010
ΣΑΜΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ
1 κουτι εβαπορε
1 κουπα νερο
1 κουπα σιμιγδαλι χοντρο
2 κουπες σιμιγδαλι ψιλο
2 κουπες ζαχαρι
1 κουπακι γιαουρτι
1 κγ σοδα
1 μπεκιν
μαστιχα χιωτικη
αμυγδαλα ασπρισμενα
ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 κιλο ζαχαρι
3 1/2 κουπες νερο
χυμο λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε ολα μαζι τα υλικα μας σε ενα μεγαλο σκευος και τα χτυπαμε καλα με το μιξερ
Αδειαζουμε το γλυκο μας σε βουτηρομενο ταψι και το αφηνουμε να ξεκουραστη και να φουσκωσει για τρεις ωρες.
Το χαραζουμε και τοποθετουμε επανω σε καθε κομματι και απο ενα αμυγδαλο.
Το ψηνουμε σε προθερμενομενο φουρνο μεχρι να παρει ωραιο χρωμα.
Αφου κρυοσει το σιροπιαζουμε με καυτο σιροπι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου