Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΤΡΑΓΑΝΟΙ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΤΡΑΓΑΝΟΙ

ΥΛΙΚΑ

250 γραμ φρεσκο βουτυρο
1/2 κουπα αχνη ζαχαρη
1/2 κουπα αμυγδαλα καβουρτισμενα
2 βανιλιες
 2 κσ κονιακ
2 κ-σ ανθονερο
3-4 κουπες αλευρι αλλατινη
1 κ-γ μπέικιν πάουντερ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


Χτυπαμε πολυ καλα το βουτυρο μεχρι να ασπρισεΙ
Βαζουμε την αχνη και χτυπαμε παλι καλα  
Βαζουμε το κονιακ και το ανθονερο συνεχιζοντας το χτυπημα
Αρχιζουμε να ριχνουμε το αλευρι λιγο λιγο και οσο παρει (μαζί με το μπέικιν). Θα γινει μια ζυμη μαλλον σκληρη στο τελος. Για να μπορεσουμε να την ζυμωσουμε καλα βαζουμε μια κοφτη κουταλια βουτυρο σοφτ, βιταμ ή οτι αλλο εχετε. Συνεχιζετε το ζυμωμα και προσθετετε τα αμυγδαλα
Τους ψηνουμε στο αεροθερμο στους 180 βαθμ για 30 περιπου λεπτα θα δειτε να παρουν χρωμα

Οταν ψηθουν τους αφηνουμε να κρυωσουν και τους ψεκαζουμε με λιγο ανθονερο. Εχουμε βαλει σε ενα μπολ αρκετη ζαχαρη αχνη. Περνουμε ενα ενα κουραμπιε, τον ανακατευουμε με την αχνη και τους στρωνουμε με σειρα τον ενα διπλα στον αλλο και προσθετοντας απο πανω ζαχαρη αχνη
ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΚΙΚΙ
                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

1 σχόλιο: