Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ


ΥΛΙΚΑ


1 κιλο αραβοσιτελαιο
 2 ποτηρια κρασιου ζαχαρι
 1 1/2 ποτρι κρασιου κονιακ
 1 ποτηρι νερου χυμο πορτοκαλι(φυσικος)
 1 1/2 φακελακι μπεκιν
 1 κ γ γαρυφαλλο και κανελλα
 ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
 2 κιλα αλευρι αλλατινη (οσο παρει)

ΣΙΡΟΠΙ


2 ποτηρια ζαχαρι
 2 ποτηρια νερο
 1 ποτηρι μελι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Βαζουμε ολα μαζι τα υλικα μας  σε μια λεκανιτσα , εκτος απο το αλευρι που το προσθετουμε σιγα σιγα.Ζυμωνουμε καλα  και πλαθουμε τα μελομακαρονα μας , τα αραδιαζουμε σε λαδωμενο ταψι  και τα ψηνουμε  μεχρι να ροδισουν καλα.

ΜΕΛΟΜΑ

Σε μια βαθεια κατσαρολα βαζουμε την ζαχαρι  το νερο και το μελι.Μολις αρχισει να βραζει αφαιρουμε τον αφρο , χαμηλωνουμε τη φωτια μας και αφηνουμε να βρασει για 5 λεπτα και το αποσυρουμε απο την φωτια.
 Μολις βγαλουμε τα μελομακαρονα απο τον φουρνο ,οπως ειναι ζεστα ριχνουμε μια στρωση μεσα στην κατσαρολα, τα αναποδογυριζουμε και απο την αλλλη μερια, μετραμε μεχρι το 30 και τα βγαζουμε
 Τα βαζουμε σε ενα σουρωτηρι να φυγει το περισιο σιροπι και τα αφηνουμε να κρυωσουν
 Μετα τα βαζουμε σε  σειρες πανω σε μια πιατελα και τα πασπαλιζουμε με μπολικο καρυδι ελαχιστη ζαχαρι και λιγο κανελλα




ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΚΙΚΙ


                          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου