ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
ΥΛΙΚΑ
500γρ καροτα
250γρ ινδοκαρυδο
430γρ ζαχαρι
500 γρ κουβερτουρα
τρουφα
αμυγδαλα φιλε
κλπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφου τριψουμε τα καροτα μας στον τριφτη , τα βαζουμε σε μια κατσαρολα με λιγο νερο και τα βραζουμε για λιγο μεχρι να μαλακωσουν
Αφου κρυωσουν περνουμε χουφτες καροτα και τα ζουπαμε λιγο να φυγει το πολυ νερο
Τα βαζουμε μεσα σε μια λεκανιτσα , ριχνουμε μεσα το ινδοκαρυδο και την ζαχαρι και τα ζυμωνουμε καλα.
Περνουμε στο χερι μας ποσοτητα στο μεγεθος καρυδιου την ζουπαμε και την πλαθουμε ολοστρογγυλο μπαλακια. Τα αραδιαζουμε σε λαδοκολα και τα βαζουμε στην καταψυξη να παγωσουν καλα. Λιωνουμε την κουβερτουρα μας και τα βουταμε μεσα, τα τοποθετουμε σε λαδοκολα , τα στολιζουμε απο πανω με τρουφα, αμυγδαλα φιλε κλπ και τα βαζουμε στο ψυγειο να παγωση η κουβερτουρα. Στη συνεχεια τα τοποθετουμε σε χαρτινες θηκες και τα διατηρουμε στο ψυγειο
Υ.ΓΜη βγαλετε ολα τα γλυκα μαζι απο την καταψυξη γιατι ξεπαγωνουν ευκολα .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου