Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ


ΥΛΙΚΑ

500γρ φυλλα κρουστας (για γλυκα τα ψιλα)
300γρ καρυδια
 250γρ φρεσκο βουτυρο
 30 γρ φρυγανια τριμμενη
1 κγ κανελα σκονη

ΣΙΡΟΠΙ
    
1 κιλο ζαχαρη
 4 ποτηρια νερο
 2 βανιλιες
 200 γρ γλυκοζη
2 κ σ λεμονι χυμο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπωλ ανακατευουμε τα υλικα της γεμιση. Λιωνουμε το βουτηρο μας  και βουτηρωνουμε καλα το ταψι μας.
Στρωνουμε στο ταψι 4 φυλλα βουτυρωνοντας το καθενα πολυ καλα αλλα χωρις πολυ βουτυρο.
Σκορπιζουμε τη μιση απο τη γεμισει μας και συνεχιζουμε με  2 φυλλα που θα τα βουτυρωσουμε καλα, προσθετουμε και την υπολοιπη γεμισει και συνεχιζουμε με τα υπολοιπα φυλλα μας βουτυρωνοντας καθε φυλλο μεχρι και το τελευταιο.
Κοβουμε μπακλαβαδωτα το γλυκο μας  και σε καθε κομματι μπηγουμε και ενα γαρυφαλακι
Ψηνουμε το γλυκο μας σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου.
 Μεχρι να παρει ενα ωραιο χρωμα..
Σιροπιαζουμε τον μπακλαβα μας αφου κρυωσει με καυτο σιροπι , που ετοιμαζουμε ως εξης.
Βαζουμε στην κατσαρολα μας ολα τα υλικα  μαζι και τα βραζουμε Πριν δεσει καλα  το σιροπι μας με μια κουταλα περνουμε λιγοτερο απο το μισο και ριχνουμε στο γλυκο μας να παει παντου, αφηνουμε το σιροπι μας να δεσει καλα και περιχυνουμε ξανα, το αφηνουμε να ρουφιξη το σιροπι και να κρυωσει

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

1 σχόλιο: