Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ


 ΥΛΙΚΑ


 410γρ βουτυρο φρεσκο
 750γρ ζαχαρη
 280γρ γαλα
 10 αυγα
 1 ποτηρακι του κρασιου κονιακ
 150γρ καρυδοψυχα
 850γρ αλευρι
 1 μπεκιν
 2 βανιλιες
 1 κγ κανελα
 1/2κγ γαρυφαλλο τριμενο


Μερεντα
Αχνη ζαχαρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Χτυπαμε (με το μιξερ) το βουτυρο με την ζαχαρι μεχρι να αφρατεψεουν , προσθετουμε στην συνεχεια και τους κροκους και συνεχειζουμε το χτυπημα.Χτυπαμε και τα ασπραδια μαρεκγα και τα προσθετουμε στο υλικο μας ανακατευοντας με ενα κουταλι.
Προσθετουμε και ολα τα υπολοιπα υλικα μας και συνεχειζουμε το χτυπημα με το μιξερ.
 Βουτηρονουμε και αλευρονουμε  ενα μεγαλο στρογγυλο ταψι   και ριχνουμε μεσα το υλικο μας (μην ξεχασουμε το φλουρι μας) το ψηνουμε μεχρι να γινει
 Την  αφηνουμε στον κλειστο φουρνο, με μισανοιχτη την πορτα να τραβηξει τα υγρα της, στην συνεχεια την βγαζουμε σε μια πιατελα   Πριν  την κοπη την  αλοιφουμε με μερεντα και κοσκινιζουμε απο πανω ζαχαρι αχνη. Με ενα μυτερο και στρογγυλεμενο αντικειμενο μπορουμε να γραψουμε απο πανω οτι θελουμε.



Υ.Σ Η συνταγη αυτη πραγματικα θα σας ενθουσιασει



 ΚΑΛΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου