Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ

ΥΛΙΚΑ


1κουπα του τσαγιου βουτυρο φρεσκο
 1 κουπα του τσαγιου φρεσκο γαλα
 1  πακετο  αλευρι φαρινα
 6 αυγα
 2-3 βανιλιες
 3 κοφτα κγ κρεμμοριο
 2 νεροποτηρα ζαχαρη
 1 κγ γεματο σοδα
 το ξυσμα και το χυμο απο ενα μεγαλο πορτοκαλι
 αχνη ζαχαρη για το πασπαλισμα
             


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   

Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη,σε μια λεκανη διαλυουμε  το γαλα το κρεμμοριο και τη σοδα και αφου χτυπησουμε καλα το βουτυρο με την ζαχαρη προσθετουμε μεσα και αυτα.
 Στη συνεχεια προσθετουμε τις βανιλιες, τον χυμο, το ξυσμα και τους κροκους των  αυγων.
 Τ ασπραδια τα χτυπαμε μαρεγκα και τα ριχνουμε και αυτα μεσα, τα ενσωματονουμε ανακατευοντας πλεον το χερ,ι μετα ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να επιτυχουμε μια σφυχτη ζυμη.
 Μετα βουτηρωνουμε ενα μεγαλο ταψι η δυο μικρα γιατι η ζυμη μας θα γινει αρκετη προθερμαινουμε τον φουρνο μας και ψηνουμε στους 180-200 βαθμους για  μια ωρα περιπου

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΜΕΛΙΤΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου