ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
ΥΛΙΚΑ
800γρ σπορελαιο
240 γρ ζαχαρι
160γρ κονιακ
1/2 κουπα χυμο πορτοκαλι(στημενο)
1κγ κανελα
1 κγ γαρυφαλο τριμμα
1 κ γ σοδα
1 μπεκιν
λιγο αλατι
αλευρι περιπου 1300 γρ
Καρυδια
ΣΙΡΟΠΙ
1000 γρ νερο
900 γρ ζαχαρι
2 κουπες μελι
φλουδα λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δουλευουμε ολα τα υλικα μαζι , εκτος απο το αλευρι που το ριχνουμε λιγο λιγο.
Πλαθουμε μικρα , μακρουλα και φουσκωτα, αυγουλακια Τα τοποθετουμε σε λαδομενω ταψι και τα ψηνουμε μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα .Μολις τα βγαλουμε απο το φουρνο τα σιροπιαζουμε με κρυο σιροπι, σε ενα λεπτο τα αναποδογυριζουμε απο την αλλη μερια και μετα απο λιγο τα επαναφερουμε στην αρχικη τους μερια και τα αφηνουμε να ρουφιξουν το σιροπι και να κρυοσουν
Στη συνεχεια τα τοποθετουμε σε πιατελες και ριχνουμε απο πανω μπολικο καρυδι.
Υ.Σ Μου βγαζει 60 κομματια
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου