ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
660γρ φρεσκο βουτηρο
2 κσ κοφτες ζαχαρι
4 κσ κονιακ
180γρ αμυγδαλα ασπροσμενα καβουρδισμενα και τριμμενα
1 μπεκιν
περιπου 1200 γρ αλευρι
αχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το βουτηρο με την ζαχαρι μεχρι να ασπρισει, προσθετουμε το κονιακ το μπεκιν και τα τριμμενα αμυγδαλα και συνεχιζουμε το χτυπημα. Σταματαμε το μιξερ και αρχιζουμε το ζυμωμα με το χερι, προσθετοντας το αλευρι λιγο λιγο ( μπορει να μην παρει και τα 1200γρ )
Πλαθουμε τους κουραμπιεδες σαν μπαλιτσες μικρες και φουσκωτες, τους τοποθετουμε σε λαδοκολα και τους ψηνουμε για 30 λεπτα περιπου ,μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα
Αφου κρυωσουν τους περναμε απο αχνη και τους βαζουμε σε πιατελες
Την συνταγη αυτη την εχω παρει απο το αλευρι αλλατινη ,πραγματικα τριβωνται στο στομα
Υ.ΣΜε αυτην την συνταγη φτιαχνω 35 κομματια κανονικους σε μεγεθος κουραμπιεδες κι 20 βουκιτσες, μεσα σε καθε βουκιτσα κλεινω στο κεντρο και ενα ολοκληρο αμιυγδαλο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου