Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΒΑΡΒΑΡΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ

ΥΛΙΚΑ



500 γρ σιταρι
 400γρ ζαχαρι
500 γρ σταφιδες
400 γρ καρυδια
 200 γρ σουσαμι (καβουρδισμενο)
1 κσ κανελα
λιγο μοσχοκαρυδο
 λιγο αλατι
4 κσ κορν φλαουρ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καθαριζουμε και πλενουμε το σιταρι μας και το βαζουμε να βραση. Στη συνεχεια το ξεπλενουμε πολυ καλα,βαζουμε καθαρο νερο και ριχνουμε μεσα ολα τα υλικα μας, εκτος  απο το κορν φλαουρ  Μεσα  σε μια σουπιερα βαζουμε 2 κσ ζαχαρι και 4 κ σ κορν φλαουρ το ανακατευουμε καλα και προσθετουμε σιγα σιγα λιγο νερο ( απο την βρυση) ετσι ωστε να λιωσει καλα.  Αφου παρει η βαρβαρα μας μια βραση το προσθετουμε λιγο λιγο στην κατσαρολα ανακατευουμε συνεχως .Βραζουμε  για ενα πενταλεπτο  ακομα και κλεινουμε το ματι αφηνονταςτην κατσαρολα επανω Σερβιρουμε σε μπολακι πασπαλιζοντας  (προεραιτικα) με λιγο καρυδι ψιλοκομμενο και κανελα.


                        ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ

2 σχόλια:

  1. Τι ωραιο εθιμο!Μπραβο Ελενιτσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρα μου την Βαρβαρα την κανω καθε χρονο!! Ειναι ταμενη για τα παιδια μου , για να ειναι γερα και καλοφωτισμενα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή