Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΜΗΛΟΠΙΤΤΑΚΙΑ

ΜΗΛΟΠΙΤΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ


1 κουπα σπορελαιο
2/3 της κουπας ρετσινα
αλευρι (500γρ περιπου)
1 μπεκιν
2 βανιλιες


ΓΕΜΙΣΗ

150γρ ζαχαρι
 3 μηλα
1κσ βουτηρο βιταμ
καρυδια
κανελλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σ ενα μικρο κατσαρολακι βαζουμε το βουτηρο να λιωσει ριχνουμε μεσα τα μηλα και τα καρυδια , αφου πρωτα τα εχουμε τριψη στο μουλτι, προσθετουμε την ζαχαρι και την κανελα και σωταρουμε μεχρι να φυγει η υγρασια


Σε ενα ταπερ ριχνουμε ολα τα υλικα μας, εκτος απο το αλευρι που το προσθετουμε  λιγο λιγο.
Η ζυμη μας πρεπει να ειναι μαλακια και ελαστικη
Περνουμε ενα κομματι στο μεγεθος μεγαλου καρυδιου,  με την βοηθεια της παλαμης μας το παταμε  να ανοιξη , στο κεντρο βαζουμε 1 γεματο κουταλακι του γλυκου απο το υλικο μας και ανασηκωνουμε τις ακρες ενονωντας τες στο κεντρο( κολανε πολυ ευκολα) το γυριζουμε με την καλη πλευρα προς τα πανω και το τοποθετουμε στο ταψι μας(αφου πρωτα το εχουμε λαδωσει προσοχη οχι λαδοκολλα )
Τα ψηνουμε για 30 λεπτα περιπου
Μολις κρυωσουν τα περναμε απο την αχνη τα πασπαλιζουμε με κανελα και τα τοποθετουμε σε πιατελες      


Αν  θελουμε μπορουμε  να τα γεμισουμε με μαρμελαδα και καρυδια




 ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ




















2 σχόλια:

  1. Μπράβο Ούπσι μου, απ' τα αγαπημένα μου μηλοπιτάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σε καλα ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!Πραγματι ειναι και πολυ ευκολα και πολυ νοστιμα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή