Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΛΛΙΑΡΑ



ΜΑΛΛΙΑΡΑ




ΥΛΙΚΑ



2κουπες καλαμποκελαιο
 330γρ μπυρα
 1 κιλο αλευρι
 1 μπεκιν
 2 βανιλιες

 ινδοκαρυδο


ΓΕΜΙΣΗ

2 κσ μαρμελαδα
 καρυδια


 λουκουμια



ΣΙΡΟΠΙ

900 γρ ζαχαρι
 800γρ νερο
 το χυμο απο 1 λεμονι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βαζουμε ολα μαζι τα υλικα ,εκτος απο το αλευρι που το προσθετουμε σιγα σιγα. Δουλευουμε την ζυμη μας οσο χρειαζεται, για να γινει μαλακια και ελαστικη.Περνουμε ζυμη στο μεγεθος μεγαλου καρυδιου, την ανοιγουμε πατοντας την με την βοηθεια της παλαμης μας, βαζουμε μεσα την γεμιση μας και κλεινουμε ετσι ωστε να σχηματιστη μισοφεγγαρο .Αραδειαζουμε τα γλυκα μας σε λαδοκολα και τα ψηνουμε σε μετριο φουρνο.
 Στο μεταξυ ετοιμαζουμε το σιροπι μας(οχι σφυχτο) και μολις ψηθουν τα γλυκα μας τα αφηνουμε για 2 λεπτα να κρυωσουν και τα ριχνουμε ανα πεντε κομματια στο καφτο σιροπι για 1 - 2 λεπτα, τα βγαζουμε και τα βουταμε αμεσως απο την πανω μερια μεσα στο ινδοκαρυδο.
 
Υ.ΣΜπορουμε για γεμιση να βαλουμε λουκουμι και να δωσουμε στο γλυκο μας στρογγυλο σχημα
                      

                ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

2 σχόλια:

  1. Γρήγορο εύκολο και με υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι αυτό το γλυκάκι!!! Και να πώ ότι είναι εξαιρετικό και καλόγουστο με ωραίες συνταγές το μπλόγκ σου ΟΥΠΣΙ!!! Μπράβο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΓΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ !!!!!!!!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ !!!!! ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕ ΤΙς ΛΙΓΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή