Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

ΛΟΥΚΟΥΜΟΓΛΥΚΑ

ΛΟΥΚΟΥΜΟΓΛΥΚΑ

ΥΛΙΚΑ

1κουπα καλαμποκελαιο η σπορελαιο
2/3 της κουπας ρετσινα
1 φακελακι μπεκιν
1 βανιλια
 περιπου 500 γρ αλευρι

λουκουμια
αχνη 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα ταπερ βαζουμε ολα μαζι τα υλικα ,εκτος απο το αλευρι που το ριχουμε λιγο λιγο και ζυμωνουμε μεχρι να πετυχουμε μια ζυμη που να ξεκολαει απο τοιχοματα.
Παιρνουμε κομματακια ζυμης στο μεγεθος καρυδιου  και πατοντας τα με την παλαμη μας τα ανοιγουμε στρογγυλα φυλλαρακια( ανοιγουν πολυ ευκολα) βαζουμε στην μεση μισο λουκουμι(αφου πρωτα το εχουμε δοσει μακροστενο σχημα) και καπακονουμε το ζυμαρακι μας, ετσι ωστε να σχηματιστη ενα μισοφεγγαρο.
Αραδειαζουνε τα γλυκα μας σε λαδομενο ταψι της κουζινας ( προσοχη οχι λαδοκολα) και τα ψηνουμε μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα, μολις κρυωσουν τα περναμε απο ζαχαρι αχνη και  τα αραδιαζουμε σε πιατελες


                     ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου