Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΤΑ

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΤΑ


ΥΛΙΚΑ

9 αυγα
3 κουπες καρυδοψυχα
1 1/2 κουπα ζαχαρι
2 κουπες φρυγανια τριμμενη
180γρ βουτηρο βιταμ
1 ποτηρακι του κρασιου κονιακ
3κγ κοφτα καστερ παουντερ
1 κσ κανελα
1 μπεκιν



ΣΙΡΟΠΙ

3 κουπες νερο
2 κουπες ζαχαρι
λιγο κανελα
1κγ χυμο λεμονιου
 φλουδα λεμονιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα, το βουτηρο με την ζαχαρι και εναν εναν τους κροκους προσθετουμε και την μαρεγκα.Αφου χτυπηθουν καλα προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα και συνεχιζουμε το χτυπημα. Αδειαζουμε το γλυκο μας σε βουτηρομενω ταψι και το ψηνουμε  μεχρι να παρει ωραιο χρωμα.Σιροπιαζουμε το γλυκο μας αφου κρυωσει εντελος με ζεστο σιροπι.


             ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου