Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

ΜΠΑΜΠΑΣ

ΜΠΑΜΠΑΣ


ΥΛΙΚΑ


3 φλιτσ  του καφε ζαχαρι
4 φλιτσ του καφε αλευρι
1 φλυτσ του καφε γαλα
4 αυγα
 1 μπεκιν
 ξυσμα απο περγαμοντο η πορτοκαλι η λεμονι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΥΓΙ

2 φακελακια  σαντυγι
1 μικρη κρεμα γαλακτος


ΣΙΡΟΠΙ

2 κουπες νερο
2 κουπες ζαχαρι
1 βανιλια
1 κσ χυμο λεμονιου

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ

κερασι γλυκο, τρουφα ,αμυγδαλα φιλε, κλπ......

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι σε ενα μεγαλο μπωλ και τα χτυπαμε  μεχρι να ενωθουν καλα.
Βουτηρωνουμε και αλευρωνουμε την φορμα του κεικ( αυτη με την τρυπα στη μεση ) και ριχνουμε μεσα το υλικο μας.  Το ψηνουμε στους180 βαθμους μεχρι να γινει.
 Αφου ψηθη το αφηνουμε να μισοκρυωσει,και μετα το βγαζουμε απο την φορμα μας  σε μια πιατελα   για να κρυωσει εντελος ,την φορμας δεν την πλενουμε γιατι το ξαναβαζουμε μεσα, για να το σιροπιασουμε.
Κρυο γλυκο ζεστο σιροπι.
Στην συνεχεια χτυπαμε την σαντυγι με το γαλα μας και με την κρεμα γαλακτος και την βαζουμε στο ψυγειο.
Οταν το γλυκο μας κρυωσει το αναποδογυριζουμε σε μια πιατελα και  κοβουμε απο πανω το 1/4 του γλυκου το αφαιρουμε προσεχτικα.Σε εκεινο το σημειο βαζουμε μπολικη σαντυγι και μετα απο πανω προσθετουμε το καπακι που αφαιρεσαμε.
Στολιζουμε την  με την υπολοιπη σαντυγι εξωτερικα το γλυκο μας , βαζουμε απο πανω κερασι γλυκο, αμυγδαλα φιλε , τρουφα η οτι αλλο θελουμε


                             ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου