Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ

ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΗ  ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ

 ΥΛΙΚΑ
1 βιταμ
3 αβγα
2 κουπες ζαχαρη
 1 κ γ μπεικιν
3-4 βανιλλιες
4 κ. σ. καρυδοψυχα
4 κ. σ. αμυγδαλοψυχα
4 κ. σ. τριμενη κουβερτουρα
4 κ. σ. σταφιδες ξανθες
4 κ. σ. ινδικη καρυδα
1 κεσε γιαουρτι
1 κ. γ. ξυσμα λεμονιου
1 κ. γ. ξυσμα πορτοκαλιου
1/2 κουπα χυμο και απο τα δυο
500γρ αλευρι φαρινα


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Χτυπάμε το βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με την
ζάχαρη να αφρατέψουν
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα
Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξυσματα
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ 
χυμό-γιαούρτι και αλεύρι. Δεν πολυχτυπάμε. Ίσα να 
ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δεν ξεχνάς πού και πού να σταματάς το
μίξερ και να μαζεύεις από τα πλαινά του κάδου ό,τι έχει μαζευτεί,  
ώστε να έχεις σωστά ανακατεμένο μείγμα. 
Αφού ρίξεις όλο το αλεύρι, σταματάς το μίξερ και ρίχνεις και 
ανακατευεις τα ξηροκαρπια
Βάζεις σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις στους
180 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 45 λεπτά έως
μία ώρα (ξέρεις το τεστ: βυθίζεις ένα μαχαίρι στο κέικ και αν βγει
καθαρό, είναι έτοιμο. Αυτό το κάνεις μετά τα 45 λεπτα)
Εαν θελετε, μπορειτε να βαλετε φρεσκο βουτυρο, την κανει ακομη πιο
μυρωδατη. Η ζυμη σαν πυκνοτητα πρεπει να ειναι οπως η ζυμη των κεικ.

         
 ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ Η ΚΙΚΗ

                      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




 

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ

ΥΛΙΚΑ


1κουπα του τσαγιου βουτυρο φρεσκο
 1 κουπα του τσαγιου φρεσκο γαλα
 1  πακετο  αλευρι φαρινα
 6 αυγα
 2-3 βανιλιες
 3 κοφτα κγ κρεμμοριο
 2 νεροποτηρα ζαχαρη
 1 κγ γεματο σοδα
 το ξυσμα και το χυμο απο ενα μεγαλο πορτοκαλι
 αχνη ζαχαρη για το πασπαλισμα
             


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   

Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη,σε μια λεκανη διαλυουμε  το γαλα το κρεμμοριο και τη σοδα και αφου χτυπησουμε καλα το βουτυρο με την ζαχαρη προσθετουμε μεσα και αυτα.
 Στη συνεχεια προσθετουμε τις βανιλιες, τον χυμο, το ξυσμα και τους κροκους των  αυγων.
 Τ ασπραδια τα χτυπαμε μαρεγκα και τα ριχνουμε και αυτα μεσα, τα ενσωματονουμε ανακατευοντας πλεον το χερ,ι μετα ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να επιτυχουμε μια σφυχτη ζυμη.
 Μετα βουτηρωνουμε ενα μεγαλο ταψι η δυο μικρα γιατι η ζυμη μας θα γινει αρκετη προθερμαινουμε τον φουρνο μας και ψηνουμε στους 180-200 βαθμους για  μια ωρα περιπου

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΜΕΛΙΤΙΝΑ