Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΜΗΛΟΠΙΤΤΑΚΙΑ

ΜΗΛΟΠΙΤΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ


1 κουπα σπορελαιο
2/3 της κουπας ρετσινα
αλευρι (500γρ περιπου)
1 μπεκιν
2 βανιλιες


ΓΕΜΙΣΗ

150γρ ζαχαρι
 3 μηλα
1κσ βουτηρο βιταμ
καρυδια
κανελλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σ ενα μικρο κατσαρολακι βαζουμε το βουτηρο να λιωσει ριχνουμε μεσα τα μηλα και τα καρυδια , αφου πρωτα τα εχουμε τριψη στο μουλτι, προσθετουμε την ζαχαρι και την κανελα και σωταρουμε μεχρι να φυγει η υγρασια


Σε ενα ταπερ ριχνουμε ολα τα υλικα μας, εκτος απο το αλευρι που το προσθετουμε  λιγο λιγο.
Η ζυμη μας πρεπει να ειναι μαλακια και ελαστικη
Περνουμε ενα κομματι στο μεγεθος μεγαλου καρυδιου,  με την βοηθεια της παλαμης μας το παταμε  να ανοιξη , στο κεντρο βαζουμε 1 γεματο κουταλακι του γλυκου απο το υλικο μας και ανασηκωνουμε τις ακρες ενονωντας τες στο κεντρο( κολανε πολυ ευκολα) το γυριζουμε με την καλη πλευρα προς τα πανω και το τοποθετουμε στο ταψι μας(αφου πρωτα το εχουμε λαδωσει προσοχη οχι λαδοκολλα )
Τα ψηνουμε για 30 λεπτα περιπου
Μολις κρυωσουν τα περναμε απο την αχνη τα πασπαλιζουμε με κανελα και τα τοποθετουμε σε πιατελες      


Αν  θελουμε μπορουμε  να τα γεμισουμε με μαρμελαδα και καρυδια




 ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ




















Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

ΠΤΙ-ΦΟΥΡ

ΠΤΙ-ΦΟΥΡ

ΥΛΙΚΑ

250γρ βιταμ
250γρ αχνη ζαχαρι
1/2 κγ αλατι
3 αυγα
 420 γρ αλευρι
ξυσμα απο 1 λεμονι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε το βουτηρο με την αχνη , το αλατι και το ξυσμα μεχρι να αφρατεψουν.
Προσθετουμε τα αυγα και το αλευρι, συνεχιζουμε το χτυπημα μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα μας.
Βαζουμε την  ζυμη μας σε κορνε και φτιαχνουμε στρογγυλες ροζετες και μακροστενα μπαστουνακια και τα τοποθετουμε εξαρχης σε λαδοκολα
Τα ψηνουμε για 15-20 λεπτα περιπου , αφου κρυωσουν   τα απλωνουμε με μαρμελαδα και τα ενωνουμε ανα δυο τα διακοσμουμε με τρουφα αμυγδαλα φιλε ινοκαριδο κλπ


                    ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

630 γρ αλευρι
160γρ καλαμποκελαιο η σπορελαιο
400γρ ζαχαρι
640 γρ χυμο  ( κουτι)πορτολακι η διαφορα
4 κσ κακαο
2κγ σοδα
1 μπεκιν
3κσ ξυδι
 150γρ  σταφυδες
ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
1/2 κγ αλατι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ






   Σε ενα μεγαλο μπολ ριχνουμε ολα τα υλικα μας( εκτος απο τις σταφιδες) και χτυπαμε  μεχρι να
 ανακατευτουν καλα στη συνεχεια αλευρονουμε  τις σταφιδες μας
  και τις ριχνουμε μεσα στο υλικο μας  ανακατευουμε για λιγο να πανε παντου και αδειαζουμε το μιγμα μας σε βουτηρωμενη και αλευρομενη φορμα και το ψηνομε για 45- 50 λεπτα .
Οταν το κεικ μας ψηθη και αφου κρυωσει ριχνουμε απο πανω αχνη ζαχαρι.
Αυτη η δοση βγαζει μια στρογγυλι φορμα του κεικ (αυτη με την τρυπα στην μεση) και μια μακροστενη .


               ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

ΛΟΥΚΟΥΜΟΓΛΥΚΑ

ΛΟΥΚΟΥΜΟΓΛΥΚΑ

ΥΛΙΚΑ

1κουπα καλαμποκελαιο η σπορελαιο
2/3 της κουπας ρετσινα
1 φακελακι μπεκιν
1 βανιλια
 περιπου 500 γρ αλευρι

λουκουμια
αχνη 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα ταπερ βαζουμε ολα μαζι τα υλικα ,εκτος απο το αλευρι που το ριχουμε λιγο λιγο και ζυμωνουμε μεχρι να πετυχουμε μια ζυμη που να ξεκολαει απο τοιχοματα.
Παιρνουμε κομματακια ζυμης στο μεγεθος καρυδιου  και πατοντας τα με την παλαμη μας τα ανοιγουμε στρογγυλα φυλλαρακια( ανοιγουν πολυ ευκολα) βαζουμε στην μεση μισο λουκουμι(αφου πρωτα το εχουμε δοσει μακροστενο σχημα) και καπακονουμε το ζυμαρακι μας, ετσι ωστε να σχηματιστη ενα μισοφεγγαρο.
Αραδειαζουνε τα γλυκα μας σε λαδομενο ταψι της κουζινας ( προσοχη οχι λαδοκολα) και τα ψηνουμε μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα, μολις κρυωσουν τα περναμε απο ζαχαρι αχνη και  τα αραδιαζουμε σε πιατελες


                     ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΤΑ

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΤΑ


ΥΛΙΚΑ

9 αυγα
3 κουπες καρυδοψυχα
1 1/2 κουπα ζαχαρι
2 κουπες φρυγανια τριμμενη
180γρ βουτηρο βιταμ
1 ποτηρακι του κρασιου κονιακ
3κγ κοφτα καστερ παουντερ
1 κσ κανελα
1 μπεκιν



ΣΙΡΟΠΙ

3 κουπες νερο
2 κουπες ζαχαρι
λιγο κανελα
1κγ χυμο λεμονιου
 φλουδα λεμονιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα, το βουτηρο με την ζαχαρι και εναν εναν τους κροκους προσθετουμε και την μαρεγκα.Αφου χτυπηθουν καλα προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα και συνεχιζουμε το χτυπημα. Αδειαζουμε το γλυκο μας σε βουτηρομενω ταψι και το ψηνουμε  μεχρι να παρει ωραιο χρωμα.Σιροπιαζουμε το γλυκο μας αφου κρυωσει εντελος με ζεστο σιροπι.


             ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ

ΜΠΑΜΠΑΣ

ΜΠΑΜΠΑΣ


ΥΛΙΚΑ


3 φλιτσ  του καφε ζαχαρι
4 φλιτσ του καφε αλευρι
1 φλυτσ του καφε γαλα
4 αυγα
 1 μπεκιν
 ξυσμα απο περγαμοντο η πορτοκαλι η λεμονι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΥΓΙ

2 φακελακια  σαντυγι
1 μικρη κρεμα γαλακτος


ΣΙΡΟΠΙ

2 κουπες νερο
2 κουπες ζαχαρι
1 βανιλια
1 κσ χυμο λεμονιου

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ

κερασι γλυκο, τρουφα ,αμυγδαλα φιλε, κλπ......

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι σε ενα μεγαλο μπωλ και τα χτυπαμε  μεχρι να ενωθουν καλα.
Βουτηρωνουμε και αλευρωνουμε την φορμα του κεικ( αυτη με την τρυπα στη μεση ) και ριχνουμε μεσα το υλικο μας.  Το ψηνουμε στους180 βαθμους μεχρι να γινει.
 Αφου ψηθη το αφηνουμε να μισοκρυωσει,και μετα το βγαζουμε απο την φορμα μας  σε μια πιατελα   για να κρυωσει εντελος ,την φορμας δεν την πλενουμε γιατι το ξαναβαζουμε μεσα, για να το σιροπιασουμε.
Κρυο γλυκο ζεστο σιροπι.
Στην συνεχεια χτυπαμε την σαντυγι με το γαλα μας και με την κρεμα γαλακτος και την βαζουμε στο ψυγειο.
Οταν το γλυκο μας κρυωσει το αναποδογυριζουμε σε μια πιατελα και  κοβουμε απο πανω το 1/4 του γλυκου το αφαιρουμε προσεχτικα.Σε εκεινο το σημειο βαζουμε μπολικη σαντυγι και μετα απο πανω προσθετουμε το καπακι που αφαιρεσαμε.
Στολιζουμε την  με την υπολοιπη σαντυγι εξωτερικα το γλυκο μας , βαζουμε απο πανω κερασι γλυκο, αμυγδαλα φιλε , τρουφα η οτι αλλο θελουμε


                             ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ


ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

ΥΛΙΚΑ

330γρ βιταμ
100γρ ζαχαρι
3 κροκοι
460γρ αλευρι
3 κσ κονιακ
ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
1 μπεκιν
2 βανιλιες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε το βουτηρο με την βανιλια και την ζαχαρι μεχρι να αφρατεψουν.Ριχνουμε ενα ενα τα κροκαδια και το κονιακ  το μπεκιν και το αλευρι , ζυμωνουμε με το χερι ωσπου να γινει η ζυμη  μας απαλη .
Βουτηρωνουμε το ταψι μας και απλωνουμε τη ζυμη πιεζοντας με τα δαχτυλα να ανοιξη.Απλωνουμε απο πανω μαρμελαδα και πλαθουμε μπαστουνακια για να στολισουμε το γλυκο μας.
Ψηνουμε  για 20 λεπτα περιπου με προθερμενωμενο φουρνο.

   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ


ΥΛΙΚΑ

250γρ βιταμ
2 κουπες ζαχαρι
4 κσ κακαο
8κσ νερο
2 βανιλιες
7 αυγα
1 1/2 κουπα αλευρι
1 μπεκιν


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρολα βαζουμε την ζαχαρι , το κακαο, τη βανιλια, το βουτηρο και το νερο , την βαζουμε στην φωτια και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να διαλυθη καλα η ζαχαρι.
Στην συνεχεια βγαζουμε  την κατσαρολα μας  απο την φωτια , χτυπαμε τους κροκους με το μιξερ και τους προσθετουμε στο υλικο της κατσαρολας μας, ανακατευουμε καλα και το αφηνουμε στην ακρη.
Σε ενα μεγαλο ταπερ χτυπαμε τα αυγα μαρεγκα και μετα προσθετουμε το αλευρι και το μπεκιν και στην συνεχεια προσθετουμε τα 2/3 απο το σοκολατενιο υλικο  και χτυπαμε καλα( αφηνουμε το υπολοιπο για να  το ριξουμε πανω απο το γλυκο μας.
Αδειαζουμε το υλικο μας σε βουτηρωμενο ταψι και το ψηνουμε για 20 λεπτα μετα το περιχυνουμε με το σοκολατενιο υλικο που αφησαμε και το βαζουμε στον κλειστο πια φουρνο για να τραβηξει.
Μετα απο μια ωρα μισοανοιγουμε την πορτα του φουρνου και το αφηνουμε μεσα.
Οταν το γλυκο μας κρυωσει λιγο, το πασπαλιζουμε απο πανω με μπολικη τρουφα η αμυγδαλα φιλε.


                              ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



.

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΡΜΟΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ



ΥΛΙΚΑ


250γρ βιταμ
2 κουβερτουρες
4 κσγεματες κορν φλαουρ
1 κουτι γαλα νουνου
  300 γρ νερο
5 κ γ ζαχαρι
1 1/2 πακετο μπισκοτα πτιμπερ


Για  τον στολισμο

 1 κρετορε 500γρ(φυτικη σαντυγι)
 400 γρ ζαχαρουχο
 1 φακελακι ξυσμα κουβερτουρας



Εκτελεση

Σε μια κατσαρολα βαζουμε το βιταμ και τις κουβερτουρες και τα ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν.
 Σε μια γυαλινη σουπιερα ανατατευουμε το κορν φλαουρ και την ζαχαρι στην συνεχεια προσθετουμε το νερο εναλαξ με το γαλα  και προσεχουμε μην σβολιασει
 Αδειαζουμε το υλικο μας προσεχτηκα στην κατσαρολα και ανακατευουμε μεχρι να δεσει.
Αφου η κρεμα μας εχει δεσει , βγαζουμε την κατσαρολα μας απο την φωτια και προσθετουμε μεσα τα κομμενα μπισκοτα και απλονουμε το γλυκο μας σε ταψακι, κατα  προτημησει μακροστενο, μολις κρυωσει το γλυκο μας  απλωνουμε απο πανω την σαντυγη μας αφου προηγουμενως την εχουμε χτυπησει. Απο πανω στολιζουμε το γλυκο μας με το ξυσμα κουβερτουρας και το βαζουμε στο ψυγειο


                                   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΦΙΛΕ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΦΙΛΕ

ΥΛΙΚΑ


6 αυγα
340γρ ζαχαρι
225γρ αλευρι
1 μπεκιν
ξυσμα πορτοκαλιου
τρουφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε τ ασπαραδια των αυγων μαρεγκα. Δουλευουμε τους κροκους με το ξυσμα και την ζαχαρι, προσθετουμε την μαρεγκα και την ανακατευουμε σιγα σιγα.Προσθετουμε στην συνεχεια το αλευρι το μπεκιν και την τρουφα.
Στρωνουμε το μιγμα μας σε δυο στενομακρες φορμες η σε οτι αλλο σκευος θελουμε, αφου πρωτα το βουτηρωσουμε.  Απο πανω σκορπιζουμε αμυγδαλα φιλε. Ψηνουμε σε προθερμενομενω φουρνο μεχρι να παρει ωραιο χρυσαφι χρωμα.
Μπορουμε μεσα να ριξουμε ξανθες η μαυρες σταφιδες (αφου πρωτα τις αλευρωσουμε) καρυδια , φρουι γκλασε η οτι αλλο θελουμε

                                ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΤΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΤΑ

ΥΛΙΚΑ


8 αυγα
1 βιταμ
1 κουπα τσαγιου ζαχαρι
2 κουπες  τσαγιου φαριναπ
250γρ κουβερτουρα
200γρ σοκολατα γαλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιωνουμετις σοκολατες σε μπαιν μαρι.Χτυπαμε τη ζαχαρι με το βιταμ και προσθετουμε τα αυγα χτυπαμε και ανακατευουμε τα υλικα, ριχνουμε και το αλευρι και αφου γινει ενα ομοιογενες μιγμα ριχνουμε και τις λιωμενες σοκολατες.Αδειαζουμε ο μιγμα σε φορμα σιλικονης η οτι αλλο ταψι θελουμε .
Ψηνουμε για 20 λεπτα σε μετριο φουρνο. Προσοχη..... δεν θελει παραπανω ψησιμο, γιατι γινετε σαν κεικ, εμεις θελουμε κοβοντας το κομματι να τρεχει η σοκολατα.
Σερβιρουμε με παγωτο.....................


                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ